Ambasadoarea din Olanda: Uman s-a facut tot ce se putea. Ce spune de votantii dati afara cu caini si bastoane

0
776

Ambasadoarea Romaniei la Haga, Brandusa Predescu, le transmite un mesaj romanilor din Olanda, spunand ca, in cursul zilei de duminica, „uman s-a facut tot ce se putea” pentru ca acestia sa poata vota si ca a cerut autoritatilor din tara o decizie privind ora inchiderii sectiilor.

„Dragi compatrioti, stiu ca multi dintre dvs sunteti suparati, dezamagiti, frustrati ca nu ati putut vota ieri in Olanda, in pofida orelor de asteptare. Si eu am stat la rand, impreuna cu dvs. Am vazut in ce numar mare ati venit la vot, la Haga, la Diemen, la Eindhoven. Pentru prima oara de cand se organizeaza alegeri in Olanda, la initiativa Ambasadei, au existat patru sectii de vot, si nu doua, ca si pana acum.

Cu toate acestea, la scurt timp dupa demararea votarii, a devenit limpede ca nu va fi posibil ca toti care s-au deplasat la sectii vor putea sa ajunga sa isi exprime optiunea. Procesul de vot a fost mai anevoios in special in conditiile desfasurarii a doua scrutinuri concomitent, iar timpii de asteptare mai indelungati, experienta cu totul noua a celor doua sectii organizate in alte localitati ne-a pus in fata unor situatii neprevazute, participarea foarte ampla nu a putut fi acomodata in numai patru sectii de vot. Se putea face organizatoric mai mult si poate si mai bine, evident in limitele legii. Va asigur, insa, ca uman, s-a facut tot ce se putea. Si s-a facut cu buna credinta”, a scris ambasadoarea pe pagina sa de Facebook.

mai mult la  www.ziare.com

Lasă un răspuns