AcasăAmsterdamOlandezii care deţin prima „fermă plutitoare din lume“ se extind în străinătate

Olandezii care deţin prima „fermă plutitoare din lume“ se extind în străinătate

-

Cuplul olandez Peter şi Minke van Wingerden, care deţine prima „fermă plutitoare din lume, în portul Rotterdam, vrea acum să construiască o nouă fermă plutitoare şi să îşi exporte conceptul în străinătate, un proiect fiind deja în derulare la Singapore.

În mijlocul macaralelor şi navelor port-container din portul Rotterdam poate fi văzută o scenă suprarealistă: o turmă de vaci paşte liniştită la câţiva metri deasupra apei, la bordul unei ferme plutitoare „unică în lume”, transmite AFP. Platforma din oţel şi sticlă, cu o înălţime de trei etaje, ar urma să reprezinte „viitorul creşterii animalelor” în Olanda, o ţară vulnerabilă la creşterea nivelului apelor şi dens populată, unde terenul agricol a devenit o marfă rară.

Ferma este construită pe trei etaje: sus sunt vacile care pasc, la mijloc este etajul unde laptele este transformat în brânză, iaurt şi unt, iar sub nivelul apelor este zona în care brânzeturile sunt maturate.

Citeste mai mult: adev.ro/qyy45f

Lasă un răspuns

Must Read

A first glimpse at Java 9: Early access release of JDK9...

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...