Lucian Mindruta :  Suspectii in uciderea a trei sute de oameni de la bordul zborului MH17 sunt trei rusi si un ucrainian separatist.

Cei trei rusi put de la o posta a KGB: si vreo doi au si fost in serviciile de informatii ale Rusiei. Ancheta olandeza a publicat azi ce-a aflat despre asta si totul pare sa indice o crima cu premeditare altoita pe prostie, ticalosie si incompetenta.

Practic, portretul robot al regimului Putin.

Elena Poppe  : 196 de olandezi au murit, familii intregi. Sa vezi intorcandu-se acasa 196 de cosciuge, incolonate in tot atatea dricuri pe autostrada si oameni plangand si aruncand cu flori, e un tablou pe care nu- l visezi nici in cele mai negre cosmaruri. Olanda a vrut, dincolo de presiunile Rusiei, adevarul si cei vinovati sa plateasca. Si nu a cedat sub nici o forma. Echipa de investigatii, formata din reprezentanti ai celor 5 natiuni prezente la bordul avionului ( Olanda, Australia, Canada, Belgia si Malaezia) au avut o misiune ingrozitor de grea. Filmuletele date publicitatii azi cu convorbirile telefonice ale celor patru vinovati arata clar ca Rusia este implicata. Ma intreb daca Romania ar fi mers pana la capat la fel ca Olanda si …. nu cred !
Update: intreaga conferinta de presa de azi, cu varianta si in limba engleza, am publicat-o pe pagina mea de FB. Multumiri politiei olandeze! Procesul va incepe in martie 2020 intr-o sala de judecata de pe aeroportul Schiphol unde vor fi luate masuri extreme de siguranta

Lasă un răspuns